torsdag 20 januari 2011

Sidney 21 - 25 januari 2011


På flyget hit fick jag till fruckosten braised capsicum, vad det nu sen var?
Nu är vi framme i Sidney. Kiva med hela yttre väggen i glas när vi bor på 26 våningen.


Sen ut och titta på staden från fågelperspektiv, dvs att vi åt lunch uppe i Sidney Tower (305m, södra halvklotets nästhögsta fristående byggnad, högsta observationsplats). Bland maten vi åt från stående bordet  fanns bla kängru legg, intressant.




Efter lunchen rundtur i stan och tillbaka till hotellet för en tidig kväll. Jetleggen har inte riktigt vetat åt vilket håll vi är påväg run bollen.


Sidneys landmärke, bron tycker de själva....


... vi tycker det är operahuset.


Sen bar det av till Bondi beach som är surfarnas paradis


I pparken med bodybuilding utrustning hittade vi vad vi först trodde var Bob, men vi fattade inte hur han kommit med i vår kapsäck i såfall.


Lunchkryssning i Sidney hamn med omgivning. Skumppa till förrätten, rödvin till huvudrätten och jätte god mat och bra servering


Operahuset från vattnet.


Bron underifrån


Vackra parker


När vi kom i land fanns där lite av ursprungs befolkningen (auberginer eller var det aboriginer) som man fick bli fotad med ...


... eller så bara lyssna på deras "musik".


2 kommentarer:

  1. Felix tittar på bilderna här i skrivande stund och undrar "Är dom där nu då? Men varför det, när vi är här hos dem, jag saknar ju Momi!"

    SvaraRadera
  2. Hahaaa, Bob tog tydligen en pikabiljett dit då i stället för att fara o träna här någon av kvällarna.. inte att undra då när han tränar så länge ibland :)

    SvaraRadera