torsdag 24 mars 2011

Så började då vår jungfru tur med Elisabeth

Först chart-breafing och följande morgon genomgång av båten. Efter det lade vi ut, mötte en pelikan.
Ankrade utanför Placencia och bunkrade det sista.










Trevlig liten sömnig by. Typiskt karibisk, tror jag.
Med maten, WC-pappret och tandpetarna provianterade bar det iväg till Cocoa Plum Cay.
Här är regeln att man inte får som turist vara ut på havet före 9 eller efter 16.
Med full fart var vi framme 17:40. I sista sekunden, för sen ser man inte reven mera, och sjömärken är de inte så bussiga på.

 Sjökort finns det tre sorter av, först det officiella, sen GPS plotterns och till sist handritade skisser av omgivningarna kring öar.
På det officiella kortet står det en varningsruta med texten: "Grid lines constructed by connecting border ticks are NOT True North and South. The resulting UTM and is NOT to be used for navigation or computing bearings or distances....".
SunSail varnade för att inte använda vissa officiella rutter som finns på sjökorten för att djupet är under en meter. Alternativa rutter hade de lagt in på kartplottern som enligt kartan gick rakt över en smal ö. På riktigt fanns där ett sund när vi seglade förbi.
Nu ligger vi för ankar utanför Cocoa Plum Cay och äter middag. Tittade på datorn och såg att vi har WiFi förbindelse med en resorts nät och kan komma ut på nätet, annars är det lite glest med förbindelser här.

1 kommentar:

  1. Jag tycker det ser sååå bekant ut, typiskt karibien kan jag också säga... Men hej nu, byt nu till en lite mer solig bakgrund så vi får njuta lite av den.. vi ser det där regnet/slasket/snön som virvlar där ute riktigt tillräkligt ändå ;)

    Njut och hälsa Gufar och Petra när de kommer.. Att nästa gång lämnar vi ungarna hos er eller dem och så åker vi i stället! Hahaaa

    SvaraRadera